danielmarti 
                             
Reforma casa FCN a Onil, Alacant
Projecte: març 2014
Obra: setembre 2014 - gener 2015
Promotor: privat
Col·laboradors: Sandra Bernabeu, estudiant d'interiorisme
Constructor: Construcciones Jose
Fusteria: Cuina Diseny carpintería
Paviment fusta: Parquets Alcoi S.L.
Superfície: 65'00 m2                                                                                                 
                                                                                                    
 

                                                                                                    
 
                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                    
  
                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                    
                                                                                                    
                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                    
                                                                                               
                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                     

                                                                                                    La propietària d’aquesta menuda casa d’Onil, rehabilitada deu anys enrere, 
                                                                                                    volia fer-li una llavada de cara que maximitzara les seues condicions 
                                                                                                    d’habitabilitat i millorés la forma en que es gaudeix el seu ús
.

                                                                                                    La rehabilitació que ja es va portar a terme en el passat, feta amb molt bon 
                                                                                                    criteri des del nostre punt de vista, aprofitava inteligentment el poc espai del 
                                                                                                    que es disposava i donava màxima importància a la zona d’estar. Ara, 
                                                                                                    nosaltres, optem per prendre molt poques decisions (partíem d’una base molt 
                                                                                                    bona) encaminades a millorar la funcionalitat i la qualitat dels espais 
                                                                                                    mitjançant uns subtils canvis de distribució i l’ús de materials senzills però de 
                                                                                                    qualitat i utilitzats de forma que se’ls permeta expressar-la.

                                                                                                    La disposició original del banc de cuina es parteix en dos de forma que ara 
                                                                                                    queda la zona de cocció contra la paret mitgera i la zona de treball  encarada 
                                                                                                    a l’estar i a les bones vistes que es gaudeixen des d’aquest punt permetent que 
                                                                                                    l’usuari de la cuina també participe de la vida de la casa.  

                                                                                                    En el dormitori, l’única directriu prèvia amb que treballem és voltejar el capçal 
                                                                                                    del llit per a que la seva orientació siga nord-sud i estar en sintonia amb els 
                                                                                                    postulats del Feng-Shui amb els que combrega la propietària. D’aquesta forma 
                                                                                                    es decideix eliminar l’armari obert existent i integrar-lo dins d’un panellat de fusta    
                                                                                                    que al mateix temps fa de nou capçal. Al bany es deixa el rentamans integrat al 
                                                                                                    dormitori i la zona d’higiene més íntima una miqueta més endarrerida en un espai 
                                                                                                    completament folrat de marbre blanc amb una dutxa que, una vegada més a 
                                                                                                    l’igual que a l’apartament HMP i a la casa JiR s’usa com a element transparent que 
                                                                                                    permet el pas de la llum i les vistes entre els espais. De nou en aquest cas, un estor 
                                                                                                    automàtic permet donar al bany l’intimitat necessària.

                                                                                                    Per a aquesta reforma s’ha usat molt pocs elements i materials, paviments de fusta 
                                                                                                    massissa de castanyer encolada sobre paviment existent en tota la casa excepte en 
                                                                                                    la zona humida del bany, ací es decideix usar el mateix marbre blanc que es col·loca 
                                                                                                    a les parets de zones humides, a les parets de zones de treball i en el banc de cuina. 
                                                                                                    Per a la formalització dels nous mobles que es dissenyen s’usa fusta contraxapada 
                                                                                                    d’okumen.

                                                                                                    Els paviments es col·loquen sense entornpeus, les fustes es tracten amb olis o amb 
                                                                                                    vernissos naturals de porus obert de forma que tot ajuda a reforçar la sensació de 
                                                                                                    senzillesa, naturalitat i sinceritat que es respira a tota la casa.

                                                                                                    Finalment s’instal·len alguns llums lineals nous a base de tires de LEDs encastades    
                                                                                                    en planxes plegades d’acer. No s’actua sobre cap element més de la casa.