danielmarti
                             
Edifici per a la Policia Local i Espai Polivalent a Xixona
amb Natàlia Ferrer
Projecte: Desembre 2008 - obra: Abril 2009 - Novembre 2010
Promotor: Ajuntament de Xixona
Constructor: Castelló, Construcciones e Infraestructuras S.L.
Superfície construïda: 842'00 m2
Pressupost: 1.325.156'76 €
Arquitecte tècnic: Julián Garrote
Arquitectes Tècnics Empresa: Sergio Mira
                                               José Mª Jódar
Estructura: David Boixader
Instal·lacions: Desla Ingeniería - Òscar Galiana

Fotografies: David Zarzoso
Publicada a:
www.vacarquitectura.com
http://vacarquitectura.es/reten-policia-local-y-espacio-polivalente-en-xixona/

www.dezeen.com
http://www.dezeen.com/2012/11/09/police-station-in-xixona-by-daniel-marti-and-natalia-ferrer/
www.archdaily.com
http://www.archdaily.com/291895/police-station-and-multipurpose-space-in-xixona-daniel-marti-arquitectos/
www.europaconcorsi.com
http://europaconcorsi.com/projects/214942-Police-station-and-multipurpose-space-in-Xixona
www.plataformaarquitectura.com
http://www.plataformaarquitectura.cl/2012/11/19/reten-de-policia-local-y-espacio-polivalente-en-xixona-daniel-marti-natalia-ferrer-arquitectos/
www.arquitour.com
http://www.arquitour.com/reten-de-policia-local-y-espacio-polivalente-en-xixona-daniel-marti/2013/03/
Archimaps 2014
                                 

                                                                                                    maq1

                                                                                                    maq2
                                       
                                                                                                    maq3

                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                   

                                                                                                    

                                                                                                    

                                                                                                   

                                                                                                   

                                                                                                   

                                                                                                   

                                                                                                   

                                                                                                   

                                                                                                   

                                                                                                   

                                                                                                   

                                                                                                    

                                                                                                   

                                                                                                   

                                                                                                   

                                                                                                   

                                                                                                   
                                                                                                    alcat

                                                                                                    seccio

                                                                                                                                         
                                                                                                    El programa de necessitats sol·licitat pel promotor incloïa un edifici per a
                                                                                                    la Policia Local amb una sèrie de dependències públiques i d'ús restringit,
                                                                                                    al que se li afegeix un local d'ús públic que puga ser utilitzat pels veïns de
                                                                                                    la zona com a espai polivalent.

                                                                                                    El fort desnivell de la parcel·la ens fa plantejar com a solució dos volums
                                                                                                    independents, desplaçats en planta i paral·lels a l'Avinguda Joan Fuster.
                                                                                                    D'aquesta manera el cos superior recull l'entrada des d'aquesta avinguda,
                                                                                                    entrada que es configura en forma de rampa coberta per una gelosia de
                                                                                                    planxes perforades d'alumini en brut. La rampa te una pendent contrària
                                                                                                    a la del carrer i en la cantonada, aquest cos que abans s'entenia com a
                                                                                                    planta baixa, passa a ser una planta primera i amb el seu vol marca
                                                                                                    l'entrada a l'espai polivalent.

                                                                                                    En la planta primera es resol el programa públic de l'edifici policial. La
                                                                                                    planta baixa es comparteix entre l'espai polivalent i les dependències d'ús
                                                                                                    restringit de l'edifici de la policia. En la planta soterrani, il·luminada amb
                                                                                                    un pati es situen els vestuaris, i la sala breafing.